Annons
Sjöbo

Polisen misstänker samband mellan de två rånen: ”Behöver utredas i detalj”

En knapp mil mellan brottsplatserna, tre gärningsmän som bryter sig in nattetid och liknande tillvägagångssätt.
Det finns flera kopplingar mellan de två rån som har ägt rum de senaste nätterna i norra Tomelilla respektive Sjöbo kommun.
Sjöbo • Publicerad 20 december 2018

Natten mot onsdagen bröt sig tre okända gärningsmän in hos ett äldre par på en gård väster om Brösarp. Rånarna band sina offer, och pistolhotade dem. En halvtimme efter att de lämnat huset kunde mannen i paret ta sig loss och larma polisen.

Ett dygn senare, vid tvåtiden natten mot torsdagen, kom så nästa larm. En anställd på ett LSS-boende för ungdomar i Fränninge hade då lyckats larma SOS genom en bärbar larmknapp.

Annons

Tre rånare hade varit inne på boendet och tagit med sig ett antal saker därifrån. Det finns uppgifter om att rånarna också i detta fallet har bundit fast en person, den här gången med tejp.

Polis larmades till boendet och kunde förhöra de personer som fanns på plats. På morgonen inväntar man tekniker som ska göra en teknisk brottsplatsundersökning.

”Vi tänker att det finns en koppling”

Nu arbetar polisen utifrån att det finns kopplingar mellan de två rånen.

– Vi tänker att det finns en koppling, men just nu har vi inget mer konkret än att rånarna är tre till antalet, säger Kim Hild på polisens ledningscentral till YA.

Vid båda rånen har det dröjt innan de drabbade har kunnat larma polis eftersom de har varit fastbundna. På så vis har rånarna fått ett försprång.

– Det har tagit mellan 45 minuter och upp till en timme innan larmet har kommit till oss, säger Kim Hild.

Geografiskt ligger brottsplatserna också nära varandra.

– Det är i trakterna. I sammanhanget är det nära, säger Kim Hild.

Även om polisen ser kopplingar behöver fler insatser göras för att lägga hela pusslet.

– Det här behöver utredas mer i detalj, säger Kim Hild.

Annons

I det senaste fallet är inget nämnt om vapen eller andra tillhyggen, så som användes natten innan.

Liv Akne
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons