Annons

Pressat Washington vann efter straffar

Washington fortsätter att vara NHL:s allra bästa lag.
Men man fick det oväntat tufft mot Philadelphia. Segern, den elfte på tretton matcher, kom först efter straffläggning (2–1).
Ishockey • Publicerad 14 november 2019
Washington firar segern över Philadelphia.
Washington firar segern över Philadelphia.Foto: Matt Slocum/AP/TT

– Vi spelar bra som lag och har gjort så en längre tid. Vi kör på, alla köper sina roller och gör det de ska. Vi har över huvud taget väldigt bra ”go” i gruppen, alla är verkligen tajta med varandra och just nu är det nästan viktigare än hur bra man är som enskild spelare, säger Nicklas Bäckström till Aftonbladet.

Bäckström, Dimitrij Orlov och Alexander Ovetjkin visade verkligen prov på lagstyrka när de under förlängningen blev kvar på isen i drygt tre minuter, eftersom de inte fick pucken ur zon.

Annons

– Ja, jäklar. Jag tror aldrig jag haft ett längre byte. Hela laget stod i båset och skrek att vi skulle byta, men det gick ju inte, säger Bäckström.

Washington har nu spelat 13 matcher utan förlust. Förutom de elva segrarna har de spelat två oavgjorda. Capitals leder Eastern Conference med fem poäng före New York Islanders och i den totala tabellen, med ligans alla lag, har man fyra poäng ner till St Louis.

– Serien är extremt lång. Vi ser inte alls särskilt långt fram utan försöker bara var så väl förberedda som möjligt för nästa uppgift hela tiden, menar Bäckström.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons