Annons

Rasism mot Lukaku – kommentator sparkas

Fotboll • Publicerad 16 september 2019
Ännu en gång har Romelu Lukaku blivit offer för rasism i Italien. Arkivbild.
Ännu en gång har Romelu Lukaku blivit offer för rasism i Italien. Arkivbild.Foto: Luca Bruno

En italiensk kommentator på tv-kanalen Top Calcio 24 har fått sparken efter ett rasistiskt utspel mot Inters anfallsförvärv Romelu Lukaku.

"Om du kommer en mot en mot honom så kommer han att mörda dig. Det enda sättet att stoppa honom är kanske att ge honom tio bananer att äta", sade kommentatorn i direktsändning.

Annons

Enligt programdirektören Fabio Ravezzani var kommentatorn ångerfull efteråt men klargjorde samtidigt att han inte kan jobba kvar.

– Han är 80 år gammal och i ett försök att ge Lukaku en komplimang så använde han sig av en metafor som visade sig vara rasistisk, säger Ravezzani enligt BBC.

Uttalande kom bara ett par veckor efter att den belgiske landslagsanfallaren utsattes för rasism i en bortamatch mot Cagliari då delar av publiken gjorde apljud när han skulle skjuta en straff.

Lukaku anslöt till Inter från engelska storklubben Manchester United i somras.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons