Annons
Nyheter

Rättegång inleds mot "Gryningspyromanen"

Rättegången mot den så kallade Gryningspyromanen – som åtalats för två fall av grov mordbrand alternativt försök till grov mordbrand, samt grovt hot mot tjänsteman – inleds i dag i Västmanlands tingsrätt.
Sverige • Publicerad 22 maj 2018

Misstankarna gäller en anlagd brand i en äldre träbyggnad i Arboga på midsommardagen 2017. Den branden kunde snabbt släckas. Den andra branden startade i socialförvaltningens kontor i Köping i december, efter att ett fönster krossats och olja slängts in. Branden slocknade av sig självt. Mannen förnekar samtliga brott i åtalet.

Den åtalade har kallats Gryningspyromanen sedan tidigt 2000-tal, då han misstänktes för en rad anlagda bränder under morgontimmarna, framför allt i Skåne. Han har bara dömts för en bråkdel av de bränder han misstänkts för.

Annons

2011 dömdes han till åtta års fängelse för grov mordbrand mot ett flerfamiljshus i Ystad. I mars 2016 frigavs mannen och bosatte sig då i Västmanland. (TT)

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons