Annons
Nyheter

Rätten enig: Här är domen mot Ulf Lundell

En kväll i början av april satte sig Ulf Lundell bakom ratten trots att han druckit alkohol. Nu dömer tingsrätten honom till skyddstillsyn. Rätten var enig i sitt beslut.
Simrishamn • Publicerad 5 september 2019
Ulf Lundell på väg in till rättegången i Ystads tingsrätt förra torsdagen.
Ulf Lundell på väg in till rättegången i Ystads tingsrätt förra torsdagen.Foto: Mark Hanlon

Det var den 2 april som Ulf Lundell tog beslutet att köra till Simrishamn för att köpa mer vin. Detta trots att han var onykter.

– När jag kommer ungefär tre-fyra kilometer, vid golfbanan, upptäcker jag att klockan var för mycket för Systembolag så jag vände tillbaka hem och hämtade nyckeln till mitt galleri, som jag driver i Simrishamn, för jag trodde att det kanske fanns något vin där, sa han under rättegången i Ystads tingsrätt den 29 augusti.

Annons

På vägen mot Simrishamn blev han stoppad av polisen. Någon hade slagit larm om att Ulf Lundell satt sig bakom ratten i berusat tillstånd. Ulf Lundell fick följa med till Ystad för att blåsa. Testet visade motsvarande 1,5 promille alkohol i blodet och han åtalades misstänkt för grovt rattfylleri.

Under rättegången berättade Lundell att det som hände kvällen då han togs för rattfylleri blivit en vändpunkt. Han har tog direkt kontakt med missbruksenheten och ska under hösten genomgå behandling för sitt missbruk.

Här saknas innehåll

Vid rättegången yrkade åklagaren att artisten skulle dömas för grovt rattfylleri och att straffet ska bli skyddstillsyn. Ett strafförslag som Ulf Lundells advokat delade.

Under torsdagen kom tingsrättens besked och han döms till just skyddstillsyn.

”Brottet har bedömts som grovt med hänsyn till den höga alkoholkoncentrationen. Tingsrätten har inte ansett att en fängelsepåföljd varit nödvändig. Tingsrätten har i stället bestämt påföljden till skyddstillsyn. Rätten var enig i sin bedömning”, står det på Ystads tingsrätts hemsida.

Efter att Ulf Lundell tagits för rattfylleri drog Transportstyrelsen in körkortet för honom för två år. Han hoppas få tillbaka det betydligt tidigare.

– Jag bor som jag gör. Jag har köpt en elcykel nu så jag klarar mig ner, men i november, december, januari och februari blir det svårt så jag måste försöka få ta tillbaka mitt körkort, sa han vid rättegången.

Roger BingSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons