Annons

Rundqvist gör comeback i Södertälje

Danijela Rundqvist gör comeback i ishockeyrinken. 35-åringen, som avslutade sin karriär i Djurgården 2015, kommer spela med Södertälje i klubbens resterande hemmamatcher den här säsongen i damettan östra.
Ishockey • Publicerad 21 januari 2020
Danijela Rundqvist. Arkivbild.
Danijela Rundqvist. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Det skriver SSK på sin webbplats.

– Jag har haft en bra relation med klubben och några drivna ledare sedan kanske fem år tillbaka. Jag har varit på plats på läger och träningar för att supporta de yngre spelarna, jag har försökt komma förbi varje år, säger Rundqvist till SVT.

Annons

Rundqvist är en av Sveriges mest framgångsrika och meriterade spelare genom tiderna och var under sin karriär bland annat med och vann OS-silver med Damkronorna 2006.

"Otroligt roligt för svensk damhockey i allmänhet och såklart för oss i SSK i synnerhet. Danijela är en stor förebild för många dam- och flickspelare runt om i landet. Att hon ställer upp för oss betyder jättemycket", säger Södertäljes tränare Björn Pettersson till klubbens webbplats.

Rundqvist debuterar med sitt nya lag på torsdag då AIK gästar Södertälje i Scaniarinken.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons