Annons

Ryanair kapar personalstyrkan

Ekonomi • Publicerad 31 juli 2019
Ryanair ska minska personalstyrkan med upp till 1|500 personer, både piloter och kabinpersonal. Arkivbild.
Ryanair ska minska personalstyrkan med upp till 1|500 personer, både piloter och kabinpersonal. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Lågprisflygbolaget Ryanair ska minska antalet anställda med upp till 1 500 personer, rapporterar Bloomberg News som hänvisar till uttalanden från Michael O'Leary, vd för Ryanair Holdings, på onsdagen.

Nedskärningen, som gäller både piloter och kabinpersonal, är en följd av minskade intäkter och förseningar på grund av flygförbudet mot Boeings 737 Max 8-plan.

Annons

Uttalandena gjordes i ett videomeddelande till de anställda som flera medier har tagit del av, och som bekräftats av Ryanair.

"De kommande veckorna ska vi göra vårt bästa för att minimera antalet uppsägningar, men en del är oundvikligt", säger Michael O'Leary i videomeddelandet.

Före slutet av augusti kommer bolaget att meddela vilka baser som ska stängas och de första beskeden om uppsägningar beräknas till september, oktober, enligt Reuters.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons