Annons

Rysk NHL-spelare dopad – stängs av 20 matcher

Vegas-forwarden Valentin Zykov stängs av 20 matcher i NHL.
Detta på grund av dopning.
"Jag vill be om ursäkt till min familj, lagkamrater och Golden Knights organisation och supportrar", säger den 24-årige ishockeyspelaren i ett uttalande.
Ishockey • Publicerad 17 oktober 2019
Valentin Zykov stängs av de kommande 20 matcherna i NHL på grund av dopning.
Valentin Zykov stängs av de kommande 20 matcherna i NHL på grund av dopning.Foto: John Locher/AP/TT

Valentin Zykov har spelat samtliga av Vegas matcher i NHL den här säsongen – men nu får han ställa in sig på en lång period med vila.

Enligt den nordamerikanska proffsligans webbplats har nämligen den ryske ishockeyspelaren dömts till 20 matchers avstängning, en period där han kommer vara helt oavlönad. Anledningen är att den 24-årige forwarden tagit prestationshöjande medel, vilket preparat det rör sig om avslöjas dock inte.

Annons

"Valentin tog medvetet en förbjuden substans utan tillåtelse, rekommendation eller vetskap från vårt lag. Vi står bakom NHL:s/NHLPA:s (NHL:s spelarfack) program gällande prestationshöjande substanser och respekterar det här beslutet", skriver Vegas i ett uttalande.

Zykov själv hävdar att han inte vet hur han har fått i sig det förbjudna preparatet.

"Jag har inte lyckats ta reda på hur jag kunde bli testad positivt, men jag förstår att jag är ansvarig för vad som finns i min kropp och jag accepterar straffet. Jag vill be om ursäkt till min familj, lagkamrater och Golden Knights organisation och supportrar. Jag kommer jobba hårt under min avstängning för att försäkra mig om att jag på bästa sätt kommer bidra till mitt lag när avstängningen är över", säger han i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons