Annons

S-kommunalråd i Luleå avgår

Politik • Publicerad 10 oktober 2019
Kommunalrådet Niklas Nordström (S) avgår i kölvattnet av en skandal i Luleå kommun. Arkivbild.
Kommunalrådet Niklas Nordström (S) avgår i kölvattnet av en skandal i Luleå kommun. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Kommunalrådet Niklas Nordström (S) i Luleå avgår med omedelbar verkan, rapporterar .

Socialdemokraterna anger i ett pressmeddelande att Nordströms avgång beror på att han lider av akut stress.

Annons

Beskedet kommer efter den turbulens som varit kring honom efter att Luleås före detta kommunchef Mikael Lekfalk ertappats med att ha köpt in en personlig mentor för 30 000 kronor för 1,5 dagars jobb i månaden, i ett läge då kommunen behöver spara pengar.

Lekfalk sparkades av Nordström i fredags men oppositionen har hävdat att Nordström hade ansvar för kommunchefens stora nota.

Anders Öberg, ordförande för Socialdemokraterna i Luleå, säger till att han fick avgångsbeskedet från Nordström på torsdagen.

– Det har varit svåra beslut kring skolstruktur, kring den ekonomiska situationen som gör att kommunen behöver spara pengar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons