Annons

Säkerheten i fokus i hett Buenos Aires-möte

Med 1 700 poliser på plats kunde semifinalen i Copa Libertadores, mellan Buenos Aires-konkurrenterna River Plate och Boca Junior, genomföras utan problem.
River Plate vann den första matchen med 2–0.
Fotboll • Publicerad 2 oktober 2019
River Plates Rafael Borre gjorde mål i den heta Copa Libertadores-semifinalen mot Boca Junior.
River Plates Rafael Borre gjorde mål i den heta Copa Libertadores-semifinalen mot Boca Junior.Foto: Gustavo Garello/AP/TT

I fjol flyttades den andra finalen i Copa Libertadores, Sydamerikas svar på europeiska Champions League, till Madrid på grund av oroligheter bland supportrarna till River Plate och Boca Junior.

I år möts Buenos Aires-rivalerna redan i semifinal i turneringen. Till första matchen på River Plates hemmaarena El Monumental var säkerheten i fokus. Med 1 700 poliser på plats, 173 kameror riktade mot publiken och drönare som surrade över arenan blev det lugnt bland de 70 000 åskådarna.

Annons

River Plate, som vann finalen i fjol efter förlängning, vann årets första semifinalmöte med 2–0. Efter en VAR-granskning tilldömdes River Plate en straff som Rafael Borre slog in i den sjunde minuten. I mitten av andra halvlek utökade Ignacio Fernandez till 2–0.

I fjol attackerades Boca Juniors spelarbuss på väg till den första matchen på El Monumental. Efter 2–2-matchen beslutades att returmötet skulle flyttas till Europa och Santiago Bernabéu i Madrid. Två veckor försenat spelade de argentinska lagen 1–1 under ordinarie tid och Juan Quintero avgjorde i den 19:e förlängningsminuten.

Returen i årets semifinal spelas den 22 oktober. Vinnaren möter antingen Gremio eller Flamengo i finalen, som spelas i Santiago i Chile den 23 november.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons