Annons

Samtliga tiggeriförbud i Stockholm överklagade

Politik • Publicerad 17 januari 2020
Besluten att införa tiggeriförbud i Stockholmskommunerna Lidingö, Täby och Danderyd har alla överklagats till förvaltningsrätten, rapporterar P4 Stockholm.
Besluten att införa tiggeriförbud i Stockholmskommunerna Lidingö, Täby och Danderyd har alla överklagats till förvaltningsrätten, rapporterar P4 Stockholm.Foto: Björn Lindgren/TT

Besluten att införa tiggeriförbud i Stockholmskommunerna Lidingö, Täby och Danderyd har alla överklagats till förvaltningsrätten, rapporterar P4 Stockholm. Oppositionsrådet i Lidingö, Patrik Sandström (MP), säger att förbudet där endast har fått tiggeriet att ändra karaktär.

– Det jag har sett är att man inte sitter ner utan går omkring. Det är den stora skillnaden, säger han till kanalen.

Annons

Kommunstyrelsens ordförande, moderaten Daniel Källenfors, anser tvärtom att förbudet har gett resultat.

– Det har minskat betydligt sedan vi införde det här och det har i princip upphört, hävdar han i en intervju med P4 Stockholm.

Stockholmskommunerna tillhör en grupp med flera svenska kommuner som antingen infört förbud mot tiggeri eller krav på tillstånd för att få tigga. Ytterligare minst tio kommuner har planer på att göra samma sak, enligt en kartläggning som Ekot gjorde förra året.

Rättad: I en tidigare version angavs fel namn för förvaltningsrätten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons