Annons

Sandman och Ingrosso i högform på Skansen

Felix Sandman och Benjamin Ingrosso var kvällens kungar när "Allsång på Skansen" rev av sin tredje kväll. Förutom det hann Ana Diaz och Claudia Campagnol charma publiken – samtidigt som Sanna Nielsen fick en tröja av Arvingarna.
Musik • Publicerad 9 juli 2019
Benjamin Ingrosso och Felix Sandman var (gissningsvis) det stora dragplåstret under sommarens tredje allsångskväll på Skansen.
Benjamin Ingrosso och Felix Sandman var (gissningsvis) det stora dragplåstret under sommarens tredje allsångskväll på Skansen.Foto: Fredrik Persson/TT

Både Felix Sandman och Benjamin Ingrosso har besökt "Allsången" förr – men aldrig tillsammans. Duon mottogs med ett ihärdigt jubel från i synnerhet den yngre delen av publiken, innan de stämde in i sin låt "Happy thoughts".

Inför programmet berättade de för TT att de hade livliga diskussioner om vilken allsång tv-tittarna skulle föräras med. Valet föll på Ted Gärdestads "Jag ska fånga en ängel".

Medley utan ord

Annons

Därefter fick Ana Diaz, rutinerad låtskrivare men numera också artist, framföra sin låt "100" i ett sentimentalt uppträdande. Efter låten uppmanade hon alla att våga ta steget och göra vad de drömmer om, precis som hon själv har gjort.

Ingen "Allsång" utan överraskningar och spex från Sanna Nielsen. Den här gången grävde hon i historieböckerna och bjöd tillsammans med musikalartisterna Åsa Fång och Annica Edstam på ett ordlöst medley, innehållande bland annat "Zero zero" (mest känd som "Hylands hörna"-signaturmelodin) och Swe-Danes-låten "Scandinavian shuffle".

Gav en tröja till Nielsen

Om Ingrosso/Sandman var populära låg Arvingarna inte långt efter. Efter att tidigare under kvällen ha hyvlat av Mello-låten "I do" vevade den taggade kvartetten i gång sin snart tidlösa klassiker "Eloise".

– Den här ska ni kunna, ropade sångaren Casper Janebrink.

Därefter överraskade gruppen Sanna Nielsen med en Arvingarna-tröja – precis som de gjorde då de kompade Nielsen på 90-talet, när hon var bara barnet.

Mot slutet av kvällen tog Claudia Campagnol vid genom att sjunga "Satellit" och förtjänstfullt spela keytar. Därefter fanns det bara en sak kvar: Benjamin Ingrosso och Felix Sandman – igen – med sin hit "Tror du att han bryr sig".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons