Annons

Saudisk tv-kanal: 60 dödade i attack i Jemen

Jemen • Publicerad 18 januari 2020
60 militärer har dödats och tiotals skadats i en attack utförd av Huthirebellerna mot en övningsanläggning i staden Marib i östra Jemen, enligt den statliga saudiska tv-kanalen Ekhbariya.
60 militärer har dödats och tiotals skadats i en attack utförd av Huthirebellerna mot en övningsanläggning i staden Marib i östra Jemen, enligt den statliga saudiska tv-kanalen Ekhbariya.Foto: 

Tunga militära förluster krävdes på lördagen i en attack utförd av Huthirebellerna mot en övningsanläggning i staden Marib i östra Jemen, rapporterar den statliga saudiska tv-kanalen Ekhbariya. Vid attacken, enligt källor genomförd med hjälp av ballistiska robotar och drönare, dödades 60 militärer medan tiotals andra skadades, enligt kanalen.

Konflikten mellan rebellerna, som har stöd av det shiamuslimska Iran, och Jemens internationellt erkända regering har pågått sedan 2015. Regeringen har i sin tur stöd av en saudiskledd militärallians som består av sunnimuslimska länder i regionen och konflikten har utvecklats till ett proxykrig (krig via ombud) mellan Iran och Saudiarabien.

Tiotusentals människor har dödats av konflikten, och hundratusentals har tvingats fly sina hem.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons