Annons

Sävehof tog hem första SM-finalen

Sävehof fick en drömstart i den första SM-finalen i handboll mot Alingsås.
Det blev vinst med 33–30 på bortaplan efter storspel av Jonas Larholm.
Handboll • Publicerad 18 maj 2019
Sävehofs Jonas Larholm i den första SM-finalen mot Alingsås.
Sävehofs Jonas Larholm i den första SM-finalen mot Alingsås.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sävehof slutade sjua i grundserien i handbollsligan, men när slutspelet drog i gång kom storformen. Efter att ha slagit ut Ystad i kvartsfinalen, vann Partillelaget med 3–1i semifinalen mot Skövde, och tog sig oväntat till final mot Alingsås.

En som lyft sig i takt med laget är veteranen Jonas Larholm, och i den första finalen gjorde han ingen besviken. Den före detta landslagsspelaren passade fram till sitt lags tre första mål, och gjorde själv fyra innan paus.

Annons

Då hade Sävehof dragit på sig fem utvisningar och låg under med 16–17.

– Vi släpper 17 mål i första halvlek. Det har vi inte gjort på länge, där kan det bli förbättring, säger Larholm.

Lagen fortsatte att följas åt, men med mindre än tre minuter kvar att spela gjorde Sävehof ett miniryck och tog en tvåmålsledning. Den släppte inte bortalaget, som till slut vann med 33–30 och därmed tog hem den första finalen i bäst av fem.

– Det känns skönt att vi kommer upp i en hyfsad nivå. Vi kämpar för att komma upp i den nivån vi hade i semifinalen. Vi får lite islossning i andra, men vi har mycket att ta på. Det känns okej nu, säger Larholm, som slutade på fem mål.

– Vi visar moral och självförtroende. Vi är pressade under långa stunder. Det är publik och allt möjligt. Men sedan vänder det över lite, så vi ser framåt nu.

Nästa match spelas i Partille på tisdag.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel semifinalmotståndare för Sävehof. Rätt lag ska vara Skövde.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons