Annons

Scan klara med ombyggnad i Kristianstad

En av Kristianstads största privata arbetsgivare har färdigställt en flerårig modernisering av slakt- och styckningsverksamheten.
Publicerad 1 februari 2019
Foto: Johanna wallin

Kristianstad

Arbetet med ombyggnationen inleddes 2010 och den kommer att ge bland annat förbättrad arbetsmiljö och betydande miljövinster, enligt Scan.

Annons

Nu är moderniseringen klar, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– HKScans investering i anläggningen i Kristianstad innebär en effektivare produktion, en förbättrad arbetsmiljö och en förbättrad livsmedelssäkerhet. Investeringen ger också stora energibesparingar med bland annat en halvering av gasolförbrukningen och minskad vattenförbrukning med 85 000 m3 årligen", säger Tomas Stefenson, produktions- och logistikdirektör på HKScan Sverige.

Anläggningen i Kristianstad är HKScans huvudslakteri för gris och dessutom det största i sitt slag i Sverige.

HKScan är en av de största privata arbetsgivarna i Kristianstad med över 650 anställda.

År 2016 besökte Kristianstadsbladet Scan i Kristianstad. Det året investerades 70 miljoner kronor i Kristianstadsanläggningen, och lika mycket planerades att investeras under 2017.

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons