Annons

Segern gav Stenson rejält hopp i rankningen

Golf • Publicerad 9 december 2019
Henrik Stenson vann på Bahamas och är nu rankad 26:a i världen.
Henrik Stenson vann på Bahamas och är nu rankad 26:a i världen.Foto: Dante Carrer

Henrik Stensons seger på Bahamas i helgen gjorde ett rejält avtryck på golfens världsrankning. Svensken hoppar upp från 40:e till 26:e plats – och är därmed tillbaka på samma position som han var på i början av året.

Segern innebar i praktiken också ett stort kliv mot OS i Tokyo för Stenson. Han var redan sedan tidigare etta av svenskarna på världsrankningen, men har nu skaffat sig en rejäl lucka till Alex Norén (69:a) och Marcus Kinhult (83:a) som – med ett halvår kvar av kvalificeringsperioden – ser ut att få göra upp om den andra OS-platsen.

Inbjudningstävlingen på Bahamas har inte fullvärdig PGA-tourstatus, men rankningspoängen som delades ut räknas även inför uttagningarna till Ryder Cup. Stenson är i nuläget en av nio spelare som har en direktplats i Europas lag inför mötet med USA på Whistling Straits i september.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons