Annons

Sena bostadstillägg JO-anmäls

Ekonomi • Publicerad 2 juli 2019
Pensionsmyndigheten har blivit JO-anmäld för de långa handläggningstiderna vid beslut om bostadstillägg. Arkivbild
Pensionsmyndigheten har blivit JO-anmäld för de långa handläggningstiderna vid beslut om bostadstillägg. ArkivbildFoto: LEIF R JANSSON / TT

Pensionärernas riksorganisation JO-anmäler Pensionsmyndigheten för att det kan ta upp till ett halvår att få besked om bostadstillägg till pensionärer. Många av dem som söker bidraget är ensamstående kvinnor som har låga inkomster och saknar ekonomiska marginaler, enligt organisationen.

Orsaken till de långa handläggningstiderna är att myndigheten har fått in betydligt fler ansökningar än de räknat med efter en informationskampanj.

Annons

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) säger till Dagens Nyheter att situationen är oacceptabel men att den kommer att lösas.

– Det är vårt eget arbete med att få fler att söka bostadstillägg som lett till det här trycket på myndigheten, säger hon och tillägger att hon inte har fått några signaler om att Pensionsmyndigheten behöver mer resurser.

Personer med pension under 15 000 kronor i månaden kan söka stödet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons