Senegal och Nigeria till semifinal

Fotboll • Publicerad 10 juli 2019
Idrissa Gueye firar sitt 1–0-mål mot Benin i kvartsfinalen i Afrikanska mästerskapen.Foto: Hassan Ammar

Liverpoolstjärnan Sadio Mané har varit i bra form för sitt Senegal i Afrikanska mästerskapen och är med tre mål delad skytteligaledare. När Senegal avancerade till semifinal efter seger med 1–0 i kvartsfinalen mot Benin hade Mané återigen en framträdande roll – som assistmakare.

Det var nämligen inte Mané utan Idrissa Gueye, en annan Liverpoolbaserad senegales, som blev hjälte. Gueye, till vardags i Premier League-laget Everton, satte matchens enda mål i den andra halvleken framspelad av just Mané.

I semifinalen väntar Madagaskar eller Tunisien.

Även Nigeria är klart för semifinal, om än med viss möda. För det dröjde till den 89:e minuten innan Nigerias mittback William Troost-Ekong kunde sätta det avgörande 2–1-målet. Där möter laget antingen Elfenbenskusten eller Algeriet.