Silfverberg spelade fram till avgörandet

Ett svenskt samarbete – en kylig framspelning – och Sam Steele kunde avgöra matchen i förlängningen för Anaheims räkning, när Carolina besegrades i NHL-ishockeyn.
Ishockey • Publicerad 18 januari 2020
Anaheim trio bestående av Sam Steel, Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg, såg till att matchen vanns.Foto: Gerry Broome/AP/TT

Det bjöds inte på något målkalas när Carolina tog emot Anaheim hemma i Raleigh.

Hemmalaget bjöd i och för sig på ett tidigt ledningsmål av Sebastian Aho, knappt fyra minuter in i första perioden, vilket följdes av en kvittering av Anaheims Erik Gudbranson med halvannan minut kvar av perioden.

Sedan följde en två perioder lång måltorka. Först en och en halv minut in i förlängningen kom matchens nästa – och sista – mål. Jakob Silfverberg samarbetade fint med landsmannen Hampus Lindholm på egna blålinjen, och kunde bryta ett Carolinaanfall. Silfverberg såg att Sam Steel stack ensam mot målvakten, och slog en iskall passning som Steel lika kyligt placerade i Carolinakassen. Slutresultatet skrivs därmed 2-1 till gästerna.

Ett snarlikt upplägg innebar Pittsburghs bortamatch i Detroit. Detroit tog ledningen, Pittsburgh kvitterade och i förlängningen avgjorde pålitlige Sidney Crosby för Pittsburgh till 2–1. Samtliga mål gjordes i powerplay.

En större målfest bjöd Tampa Bay upp till när laget gjorde processen kort med Winnipeg. Kanadensaren Anthony Cirelli gjorde NHL-karriärens första hattrick när Tampa vann bortamatchen med 7–1.