Annons

Sjuksköterska anmäls efter narkotikasvinn

Brott • Publicerad 23 april 2019
Ett sjukhus i Västsverige anmäler en sjuksköterska till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Anmälan kommer sedan stora mängder narkotiska preparat försvunnit från sjuksköterskans arbetsplats. Arkivbild.
Ett sjukhus i Västsverige anmäler en sjuksköterska till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Anmälan kommer sedan stora mängder narkotiska preparat försvunnit från sjuksköterskans arbetsplats. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Ett sjukhus i Västsverige anmäler en sjuksköterska till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). De vill att Ivo ska utreda om personen är lämplig för yrket. Anmälan kommer sedan stora mängder narkotiska preparat försvunnit från sjuksköterskans arbetsplats, skriver .

På den avdelningen där sjuksköterskan arbetade under större delen av 2018 noterades ett omfattande svinn av narkotikaklassade läkemedel. Detta polisanmäldes och sjukhuset startade en intern utredning. Sjukhuset misstänker att personen är missbrukare. Sjuksköterskan jobbar inte längre kvar på sjukhuset.

I samband med den interna utredningen har sjukhuset försökt få kontakt på sjuksköterskan via telefon, mejl och brev, men inte lyckats. Man vet därför inte om, och i så fall var, personen nu arbetar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons