Skellefteå vann efter nytt straffdrama

Ishockey • Publicerad 5 september 2019
Skellefteå fick jubla efter en ny straffseger i Champions Hockey League mot schweiziska Bern. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Det satt långt inne – men Skellefteå lyckades åter igen vinna på straffar mot schweiziska Bern i Champions Hockey League. Västerbottningarna, som föll hemma mot franska Grenoble i söndags, fick med sig två nya poäng sedan 19-årige talangen Albin Eriksson blivit ensam målskytt i straffläggningen.

Det var Skellefteås andra straffseger på tre matcher i gruppspelet.

Även Frölunda fick jubla. Den regerande mästaren studsade tillbaka efter två raka förluster och körde över österrikiska Graz med 5–1 på bortaplan. Göteborgslaget tog ledningen drygt sju minuter in i den första perioden genom Johan Sundström, fick se hemmalaget kvittera i samma period men dödade sedan matchen med fyra raka mål – två i andra och två i tredje perioden.

Desto tyngre gick det för Färjestad, som åkte på sin första förlust i gruppspelet. Det blev 1–2 borta mot schweiziska Ambrì Piotta sedan SHL:s grundserievinnare från i fjol hamnat i underläge med 0–2 och förgäves reducerat till 1–2 med drygt tre minuter kvar.