Skurup

Skräckfyndet: Hittade död häst i en säck i skogen

Havberg Artikeln publicerades

När Susanne Carlson-Lindgren och hennes man var ute i skogen för att leta efter svamp gjorde de ett makabert fynd: ett dött föl i en plastsäck.

Susanne Carlson-Lindgren tog en bild på det makabra fyndet. Hon har kontaktat kommunen som ska ta bort det.
Foto: Susanne Carlson-Lindgren
Susanne Carlson-Lindgren tog en bild på det makabra fyndet. Hon har kontaktat kommunen som ska ta bort det.

Det var under lördagen som de gick ut i naturen tillsammans med sina hundar.

– Det var min man som hittade det, huvudet stack ut från säcken. När han lyfte lite på påsen såg han att det var ett föl.

Susanne Carlson-Lindgren säger att det hela är makabert.

– Jag ville inte titta på eländet. Tänkte bara att måtte jag inte drömma om det natten efter. De hade bara lagt ner fölet i en spann och därefter lagt det i en säck.

Hon tror att det kan röra sig om ett föl till ponny eller islandshäst.

Susanne Carlson-Lindgren kontaktade Skurups kommun under söndagen och de ska komma ut och ta bort kadavret.

Hon är mycket irriterad över hur någon bara kan stoppa det döda djuret i en säck och sedan köra ut och slänga det i naturen. Fyndet ligger ganska nära en väg.

Familjen har själv hästar och när de tvingas ta bort ett djur körs kroppen till ett ställe där den bränns.

Hur länge det döda fölet legat i naturen är oklart. Men efter att ha kontaktat boende i närheten via Facebook fick hon reda på att det var ytterligare en person som sett hästen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.