Efter kuppen – polisen efterlyser vittnesuppgifter

Kristianstad Artikeln publicerades

Strax före klockan 08 på söndagsmorgonen körde in en hjullastare genom fönstret till Guldsmed Rolf Nilsson Eftr. AB på Nya Boulevarden i Kristianstad.

Polisen efterlyser nu vittnesuppgifter.

Hjullastaren kördes in genom ett fönster.
Foto: Lasse Ottosson
Hjullastaren kördes in genom ett fönster.

Polisen larmades till platsen och spärrade av området i väntan på kriminaltekniker. Det ska röra sig om flera gärningsmän.

Foto: Lasse Ottosson

Ett vittne uppger för Kristianstadsbladet att en bil med släp stått parkerad utanför guldsmedsbutiken när hjullastaren, som enligt uppgift ska ha stulits från kommunens inhägnad vid Hästtorget tidigare i morse, dök upp. Hjullastaren parkerades senare på den parkering som finns i hörnet av Östra Vallgatan och Nya Boulevarden innan föraren i hjullastaren enligt vittnet hämtades av en svart Audi. En stund senare, när den bil och släp som stått parkerad utanför butiken inte längre stod parkerad där, genomfördes kuppen.

Enligt de initiala uppgifterna stämmer det enligt polisen att hjullastaren stulits från Hästtorget, men det är inte klart när stölden ska ha skett.

Vid inbrottsförsöket mot Ekbergs i november förekom det också uppgifter om en svart Audi som flyktbil.

Karoline Eriksson, inre befäl på polisen i Kristianstad, säger att det finns intressanta uppgifter som polisen nu arbetar vidare med. Det finns dock inga namngivna misstänkta ännu.

– Det finns uppgifter om att en bil lämnat, men det är oklart vilken bil just nu, säger hon på söndagsförmiddagen.

Senare under söndagen gick polisen ut och bad allmänheten om hjälp med vittnesuppgifter, tips och observationer från brottsplatsen. Man skriver också att en mörk bil, eventuellt en Audi kombi, ska ha använts av gärningsmännen. Den som har tips ombeds kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Jesper Nilsson, ägare av Guldsmed Rolf Nilsson Eftr. AB, åkte direkt till butiken när han fick reda på vad som hade hänt. Enligt honom verkar det som att gärningspersonerna varit inne i butiken.

– Vad jag kan se så har de inte tagit något av större värde. Det verkar som att mitt tänk har fungerat. Vi skyltar bara med enstaka grejer.

– Ännu är det för tidigt att säga något. Men det är klart att detta gör en bedrövad.

Vid 12.15 var teknikerna klara på platsen och avspärrningarna kunde hävas. Hjullastaren har forslats bort.

Det är andra gången på kort tid som en så kallad smash and grab-kupp utförs i Kristianstad. Den 27 november kördes en bil in i entrén på Ekbergs Man vid hörnan Lilla Torg/Västra Vallgatan. Guldsmed Rolf Nilsson har tidigare utsatts för rånförsök.

Foto: Lasse Ottosson
Foto: Lasse Ottosson
Foto: Lasse Ottosson
Foto: Lasse Ottosson

 

Foto: Linnea Hopf