Annons

Söderberg tog första segern på Europatouren

Sverige har en ny vinnare på golfens Europatour.
28-årige Sebastian Söderberg tog sin första Europatourseger i karriären när han vann Omega European Masters i Schweiz.
Golf • Publicerad 1 september 2019
Sebastian Söderberg jublar tillsammans med sin caddie.
Sebastian Söderberg jublar tillsammans med sin caddie.Foto: Fabrice Coffrini/AFP/TT

Söderbergs seger var dessutom av det mer dramatiska slaget.

Efter nio hål var ledningen långt bort. Då stod Söderberg för ett birdiefyrverkeri där fem raka birdies gav känn på täten. På det 17:e hålet kunde han dessutom sätta sig själv i förarsätet men stod i stället för en bogey.

Särspel mot McIlroy

Annons

Till slut landade Söderberg och fyra andra spelare på 14 under par efter fyra rundor och fick göra upp om segern i ett avslutande särspel på det 18:e hålet. En av spelarna var storstjärnan Rory McIlroy, Nordirland, som nyligen vann det penningstinna PGA-slutspelet.

Argentinaren Andrés Romero och italienaren Lorenzo Gagli var tidigt ute ur leken efter varsitt dåligt utslag. Söderberg, McIlroy och finländaren Kalle Samooja fick i stället göra upp med varsin putt för birdie.

Söderberg inledde och visade inga tecken på nerver. Svensken satte sin putt och lade över pressen på McIlroy och Samooja. Välmeriterade McIlroy var näst på tur men nordirländaren missade. Det gjorde även Samooja och Söderbergs seger var ett faktum.

– Det är svårt att beskriva. Jag skakade de sista hålen men lugnade mig inför särspelet, säger Söderberg.

Tillskott i kassan

Förutom att Söderberg numera kan stoltsera med en Europatourseger får han även ett rejält tillskott i plånboken. Segern ger svensken 417 000 euro, drygt 4,5 miljoner kronor.

Den 28-årige göteborgaren visade även upp fin form på den svenska Europatourtävlingen Scandinavian Invitation i Göteborg förra veckan när han slutade på en delad femteplats.

Han är den andra svensken att vinna på Europatouren i år. Marcus Kinhult vann British Masters i maj. Kinhult var också den som blev näst bäste svensk på delad tolfte plats, elva under par.

Rättat: I en tidigare version förekom en felaktig uppfit om Söderbergs hemmabana. Det är Delsjö GK

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons