Annons
Nyheter

Stal bil med automatisk GPS - två gripna

Två personer är gripna efter att ha gjort inbrott i ett reningsverk och stulit en bil under natten. Bilen förrådde tjuvarna och gjorde att de kunde spåras med hjälp av GPS.
Sölvesborg • Publicerad 20 oktober 2018
Bilden är inte från händelsen i texten.
Bilden är inte från händelsen i texten.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Larmet om ett inbrott på reningsverket i Sölvesborg nådde polisen vid halv-två tiden på natten.

Gärningsmännen ska ha tagit sig in genom ett fönster med hjälp av en slägga. De tog en bilnyckel och körde iväg med en bil av nyare modell. Men gärningsmännen kom inte långt.

Annons

– Bilen är utrustad med GPS-sändare, varje gång den stannar så skickar den en GPS-position, säger Peter Frostlund, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Polispatruller lyckades efter lite mer än en timme att ringa in bilen. Hur långt gärningsmännen kom vet dock inte Peter Frostlund.

Två män, en i 35-årsåldern och en i 50-årsåldern, kunde gripas misstänkta för stöld genom inbrott. Föraren misstänks även för grov olovlig körning, rattfylleri samt narkotikabrott, eget bruk, enligt Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.

De båda gripna är kända av polisen sedan tidigare.

– I bilen fanns också övriga gods som vi misstänker är tillgripet, säger Peter Frostlund.

Men man vet ännu inget om godset kommer från reningsverket eller någon annanstans.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons