Annons

Stockholm billigast i Norden

Ekonomi • Publicerad 26 juni 2019
Stockholm är billigast i Norden för utlandsstationerade efter kronfallet, visar en jämförelse. Arkivbild
Stockholm är billigast i Norden för utlandsstationerade efter kronfallet, visar en jämförelse. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

Stockholm är den billigaste huvudstaden i Norden för utländsk arbetskraft, efter fallet för den svenska kronan. Dyrast i Norden är Köpenhamn och dyrast i världen att jobba i är Hongkong, visar en analys av konsultföretaget Mercer.

Stockholm har tappat 38 placeringar sedan i fjol och rankas nu som nummer 127. Köpenhamn hamnar på plats 20.

Annons

Hongkong toppar listan i Mercers jämförelse av hur dyra världens storstäder är att leva i för utlandsstationerad arbetskraft, skriver Dagens industri (Di).

På åtta av de tio platserna i toppen på listan ligger asiatiska städer, trots att länder i Asien uppfattas som billiga att turista i. Anna Jägerhorn på Mercer säger till Di att en förklaring kan vara att priser på internationella varumärken ingår i jämförelsen.

– Det kan bli kostsamt att behålla internationella köpvanor i stället för att anpassa sig till lokala, säger hon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons