Annons
Nyheter

Stoppades med misstänkt stöldgods – tre gripna

En man och en kvinna har gripits och anhållits efter att ha stoppats i en bil i Stillerydshamnen.
Stilleryd • Publicerad 11 november 2018

En husvagn fullproppad med stöldgods som var kopplad till bilen har tagits i förvar. Cyklar, utemöbler, krukor - och älgkött (!) har bland mycket annat tagits i förvar hos polisen i Karlshamn. Minst lika mycket hittades vid ett tillslag i en bostad i Broby. Den tjuvgömman är transporterad till polishuset i Kristianstad.

Polisen har ett grannlaga arbete att försöka spåra godset. En del har redan kunnat härledas till inbrott i trakten kring Växjö. Polisen försöker via de gripnas mobiler och gps att se var de har rest omkring.

Annons

De misstänktas färd tog slut vid 17-tiden på lördagen.

– De hade misstänkt stöldgods med sig. De sitter anhållna här och vi ska försöka härleda godset under morgondagen, berättade Jessica Mårtensson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona, strax efter gripandet.

De anhållna är en man 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern. Polisen har tagit bilen i beslag.

Senare på lördagskvällen, vid klockan 21.30, greps även en man i Broby som misstänks för häleri och delaktighet i det aktuella fallet. Polisen har anträffat vad som misstänks vara stöldgods i en bostad i Broby.

– Vi har inte kunnat prata med honom för han är fortfarande berusad, sa Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad, klockan 06.15 på söndagsmorgonen.

På söndagseftermiddagen, efter det att Brobymannen förhörts, försattes han på fri fot. Han är dock fortsatt misstänkt för brott.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons