Storförlust för Quaisons Mainz i Bundesliga

Fotboll • Publicerad 17 augusti 2019
Robin Quaison spelade 90 minuter när Mainz förlorade mot Freiburg med 0–3. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det var ingen rolig dag för svenskarna i tyska Bundesligas premiäromgång. Robin Quaison spelade hela matchen för Mainz, men lyckades inte göra några mål när hans lag blev överkört mot Freiburg.

Matchen var länge mållös innan hemmalaget Freiburg med tre mål under matchens sista tio minuter vann med 3–0.

Ludwig Augustinsson fanns inte med på planen på grund av skada när hans Werder Bremen förlorade mot Fortuna Düsseldorf med 1–3.

Roligare var det däremot för Borussia Dortmund. Fjolårets tvåa bjöd hemmapubliken på ett målkalas i den andra halvleken mot Augsburg och vann till slut med 5–1.

Bland annat stod den spanske anfallaren Paco Alcácer för två mål och en assist. Även supertalangen Jadon Sancho hamnade i målprotokollet. 19-åringen från England gjorde ett mål och en assist.