Annons

Storytel köper stort förlagshus i Finland

Litteratur • Publicerad 17 september 2019
Jonas Tellander, vd för Storytel. Arkivbild.
Jonas Tellander, vd för Storytel. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Det svenska ljudboksförlaget Storytel köper Finlands äldsta förlagshus, Gummerus Kustannus.

"Förvärvet av Gummerus Kustannus visar på Storytels ambition att investera i innehåll och i digitaliseringen av den finska bokmarknaden", säger Jonas Tellander, vd och grundare av Storytel, i ett pressmeddelande.

Annons

Gummerus Kustannus är Finlands tredje största förlagshus och ger ut författare som Minna Rytisalo, Pauliina Rauhala, Matti Rönkä, Sisko Savonlahti, Camilla Grebe och Jojo Moyes.

Storytel är Nordens största strömningstjänst för ljudböcker och e-böcker. Den senaste tiden har Storytel expanderat internationellt och inledde nyligen en lansering i Brasilien efter att tidigare även ha etablerat sig i Mexiko och Colombia.

2016 köpte Storytel Norstedts för 152 miljoner kronor och den danska bokströmningstjänsten Mofibo för 125 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons