Annons

Mannen misstänks ligga bakom 14 fall - nekar till brott

En polispatrull jagade en bil genom Kristianstad vid 04.30-tiden på onsdagsmorgonen. En man i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för flera inbrott och stölder.
Kristianstad • Publicerad 23 januari 2019 • Uppdaterad 24 januari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt P4 Kristianstad, som var först med att berätta om händelsen, inträffade en kortare biljakt i Kristianstad under den tidiga onsdagsmorgonen.

Jakten tog slut precis utanför P4 Kristianstad på Söder.

Annons

Peter Frostlund, inre befäl på polisen i Kristianstad, berättar för Kristianstadsbladet att en man i 20-årsåldern greps på platsen.

– Han är misstänkt för biltillgrepp. Eventuellt har vi också ett fullbordat inbrott och ett inbrottsförsök. I bilen anträffades en hel del gods som vi ska godsspana på samt försöka koppla dessa till ytterligare inbrott, säger Frostlund.

Polisen bekräftar att mannen greps efter en biljakt genom Kristianstads centrum.

– Vår patrull fick syn på bilen vid Engelbrektsboden (på Långebro, red. anm.). I samband med det flyr han från platsen och kör på ett av våra fordon som fick materiella skador. Den fick sedan bärgas.

Hur fick polisbilen skadorna?

– En kollega ställde sig i vägen med polisbil när den misstänkte försökte åka iväg. Då körde han på oss.

Sedan tog biljakten vid som slutade vid Sveriges Radio i höjd med Gasverksgatan på Söder.

– Vi lyckades boxa in honom.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och hemmahörande i Kristianstadstrakten.

Han anhölls under onsdagsförmiddagen. Polisen hade mer att säga om fallet senare samma dag.

Annons

– Vi har fått träff på flera ställen gällande godset. Vi hittar fler och fler ställen hela tiden. Brottsrubriceringen är stöld igenom inbrott.

Inbrotten och stölderna har ägt rum i Kristianstad. På torsdagsförmiddagen har polisen tagit emot 14 anmälningar som mannen misstänks vara inblandad i.

– Han har varit oerhört aktiv på kort tid, säger John Sjöblom, inre befäl hos polisen i Kristianstad på torsdagsförmiddagen.

Mannen är fortast anhållen.

– Det var förhör under onsdagen men han erkänner inget.

En av de drabbade är Biljardkompaniet. Enligt polisanmälan ska den misstänkte ha slagit hål på en vägg och tagit sig in i köket. Där ska han ha stulit en okänd mängd gods.

Vid tre-tiden på natten till onsdagen upptäckte väktare inbrottet och ska ha sett en bil lämna platsen.

– Det mesta i nuläget talar för att han agerat som ensam gärningsman, men det är oklart om det är så, säger Peter Frostlund.

Lukas ErnrydSkicka e-post
Catharina SigalaSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons