Sundsvall såg ut att gå mot tre enkla och blytunga poäng i bottenstriden.
Men trots 3–0 hemma mot Norrköping i halvtid blev det delad pott på NP3 arena.
"Peking" stod för en mäktig upphämtning i en match som slutade 4–4.
Fotboll • Publicerad 5 oktober 2019
Johan Blomberg, till vänster, var sina två mål till trots besviken efter 4–4-matchen mot IFK Norrköping.Foto: Staffan Claesson/TT

IFK Norrköping hade bara släppt in ett enda mål på de tio senaste matcherna.

Då plötsligt rasslade det, inom loppet av 25 minuter, in tre snabba kassar bakåt i den första halvleken borta mot bottenlaget Sundsvall.

Hemmalagets Johan Blomberg nickade in 1–0 efter 16 minuters spel innan Omar Eddahri ökade på till 2–0 kvarten senare. Och i den 41:a minuten var Sundsvalls bästa halvlek för året fullbordad när Peter Wilson rullade in 3–0.

– Katastrof. Det är ingenting som funkar, sade Norrköpings mittback Filip Dagerstål till C More i halvtid och tillade:

– Vi är loja och gör inte de grejer som vi har kommit överens om. Då blir det så här.

Kom i kapp

Men Norrköping tog sig i kragen och kom ut till den andra halvleken som ett helt nytt lag.

Alexander Fransson reducerade till 1–3 från distans sju minuter efter halvtidsvilan – och i den 65:e minuten var det Christoffer Nymans tur att näta när han skakade liv i mötet ett fint nickmål.

Ett skakat Sundsvall kunde sedan, sex minuter senare, inte stoppa Sead Haksabanovic från att dunka in 3–3 och Norrköping var i kapp.

När bortalaget sedan tryckte på för ett vinstmål slarvade Andreas Blomqvist med ett ödesdigert bolltapp – som bäddade för Johan Blomberg som helt fri kunde sätta 4–3 till Sundsvall.

"Otroligt besviken"

Dessvärre för "Giffarna" var målfesten inte över där, utan det sista ordet i den kaosartade matchen fick Norrköpings Rasmus Lauritsen när han nickade in 4–4 på hörna.

– Jag är oerhört besviken, såklart, säger tvåmålsskytten Johan Blomberg till C More och fortsätter:

– 3–0 i paus, det ska inte finnas en chans i världen att vi tappar det. Jag är otroligt besviken faktiskt.

Sundsvall tappar därmed två värdefulla poäng i kampen om nytt allsvenskt kontrakt och ligger, med en match mer spelad, kvar på kvalplats, en poäng före Falkenberg och en bakom Östersund.