Annons

Superdansken får avsluta i finrummet

Den blyge lille dansken gjorde det igen. Finsnickraren Tim Sörensen gjorde nio mål på tio skott när IFK sprang Zagreb sönder och samman i den andra halvleken.
– Det blev precis så som vi hade tänkt oss, vi knäckte dem helt i andra halvlek, log superdansken efteråt.
Zagreb • Publicerad 4 mars 2018
Tim Sörensen satte dit nio mål mot Zagreb.
Tim Sörensen satte dit nio mål mot Zagreb.Foto: Darko Bandic

Tim Sörensen lämnar IFK Kristianstad för Göppingen efter den här säsongen.

Och han gör det med slutspel i Champions League som elegant slutpunkt.

Annons

– Flensburg blir tuffa, men det ska spelas om det, säger dansken, som var brännhet mot Zagreb.

Två av två på straffarna och sju av åtta på de vanliga avsluten.

– Var det så? Jag har ingen aning, sa Sörensen lite försynt.

”Överord” och ”skrävlighet” kan Tim Sörensen inte ens stava till. Men springa och spela handboll, det kan den danske speedkulan. Tillsammans med Albin Lagergren, som offensivt vaknade efter paus, utgjorde duon en sylvass högersida som både kontrade och sköt sönder Zagreb.

Och man ska också komma ihåg Stig-Tore Moen Nilsens inhopp i den andra halvleken som gjorde att IFK kunde hämta in 6–9 till 10–10.

– Efter pausen fick vi sedan matchen precis dit vi ville, försvarsspelet var otroligt bra nästan hela matchen. Vi knäcker dem efter paus, sa Sörensen.

Hur stort är det här för dig rent personligen?

– Det här var vad vi drömde om när säsongen började, men det är svårt att ranka. SM-guldet i fjol var också roligt och stort att uppleva och jag har vunnit UVM med Danmark. Men visst är det jättestort för en sån här liten klubb att gå till åttondelsfinal i Champions League.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons