Annons

Marklunds mardröm – diskades i Hell

Från himmel till helvete – Anton Marklund fick fira sin allra första VM-seger i rallycross, men bara en kort stund. Mitt i firandet kom mardrömsbeskedet att svensken diskats i tävlingen i norska Hell.
Rallycross • Publicerad 17 juni 2019
Den svenska dubbelsegern förvandlades till något helt annat i norska Hell. Arkivbild.
Den svenska dubbelsegern förvandlades till något helt annat i norska Hell. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

Efter tävlingen upptäckte internationella motorsportförbundet FIA nämligen att Marklunds bil inte var reglementsenlig. Fästet till stötfångarna längst fram på svenskens bil hade fel tjocklek, 1,96 millimeter mot de 1,5 som reglerna tillåter, .

Marklund fråntas därmed samtliga poäng han kört in under helgen, .

Annons

"Tack för stödet, vi kommer tillbaka ännu starkare i Sverige!", skriver Marklund .

Diskningen var inte det enda blågula bakslaget under söndagen. Kevin Hansen, som gick i mål som tvåa, flyttades först ner till tredje plats efter en incident med finländaren Niclas Grönholm, där domarjuryn ansåg att Hansen kört regelvidrigt.

Men efter Marklunds diskvalificering halkade Hansen upp på andraplatsen igen – och Grönholm dömdes som segrare.

VM-serien, som inför säsongen tappade storstjärnor som Johan Kristoffersson, Mattias Ekström och Sébastien Loeb, leds av Timmy Hansen, som åkte ut i semifinalen i Norge, före lillebror Kevin.

Nästa deltävling körs i svenska Höljes den 6 juli.

Martin Yngve/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons