Annons

Svenskarna gör upp om rookie-titeln

Ishockey • Publicerad 27 april 2019
Vancouver Elias Pettersson, bilden, och Rasmus Dahlin gör upp om utmärkelsen årets rookie i NHL tillsammans med Jordan Binnington. Arkivbild.
Vancouver Elias Pettersson, bilden, och Rasmus Dahlin gör upp om utmärkelsen årets rookie i NHL tillsammans med Jordan Binnington. Arkivbild.Foto: Darryl Dyck/AP-TT

Rasmus Dahlin, Elias Pettersson och Jordan Binnington.

Det är trion som gör upp om titeln årets rookie i NHL.

Annons

Buffalos Dahlin, som tidigare i april fyllde 19 år, valdes först i förra årets draft och motsvarande förväntningarna genom att notera 44 (9+35) poäng på 82 matcher.

Pettersson tog ligan med storm, öste in poäng för Vancouver och slutade på 66 (28+38) poäng på 71 matcher. 20-åringen kommer vara en del av Tre Kronors VM-trupp till turneringen i Slovakien i maj.

När 25-årige Binnington fick chansen mellan stolparna började St Louis klättra mot en plats i Stanley Cup-slutspelet. Under resan skrev han klubbhistoria genom att som rookie hålla fem nollor.

Vem som får utmärkelsen offentliggörs på NHL:s gala i Las Vegas den 19 juni.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons