Annons

Svenske DC-kaptenen tackar för sig

Tennis • Publicerad 13 november 2019
Johan Hedsberg kommer inte att leda det svenska Davis Cup-laget nästa år. Arkivbild.
Johan Hedsberg kommer inte att leda det svenska Davis Cup-laget nästa år. Arkivbild.Foto: Karin Wesslén / TT

Johan Hedsberg har lett Sveriges Davis Cup-lag i tennis under tre år men väljer att inte förlänga sitt avtal som går ut vid årsskiftet. Hedsberg har under sin tid som DC-kapten fört upp Sveriges herrar från plats 40 på rankningen till en 15:e-plats.

"Det har inte varit helt enkelt att få ihop det med mitt andra arbete, som kräver mycket av min tid. Jag är tacksam för att jag fick frågan att leda laget under dessa tre år. Därför känns det bra att få lämna över när killarna nu har chans på slutspel 2020, säger Johan Hedsberg i ett pressmeddelande.

Annons

Christer Sjöö, generalsekreterare på Svenska tennisförbundet, beklagar beslutet och förbundet meddelar att man hoppas kunna presentera en ny kapten före årsskiftet.

Sverige tog sig via seger mot Israel i september i år ett steg närmare en plats i Davis Cups världsfinal i Madrid nästa år. I mars väntar en kvalmatch för det svenska laget.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons