Annons

Svenskstjärnorna räddade Tacón mot jumbon

CD Tacón var på väg mot ett bottennapp hemma mot La Liga-jumbon Espanyol.
Då klev nykomlingens svenska stjärnduo fram och vände på matchen.
Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani gjorde ett mål var när Tacón vann med 2–1.
Fotboll • Publicerad 8 december 2019
Kosovare Asllani, vänster, och Sofia Jakobsson – här i bronsmatchen i VM mot England i somras – blev båda målskyttar för CD Tacón mot Espanyol. Arkivbild.
Kosovare Asllani, vänster, och Sofia Jakobsson – här i bronsmatchen i VM mot England i somras – blev båda målskyttar för CD Tacón mot Espanyol. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

När världens bästa spelare i veckan utsågs i Paris på Ballon d'Or-galan hamnade Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson på 16:e respektive 19:e plats.

På söndagskvällen visade den svenska landslagsduon varför de hade på nomineringslistan att göra.

Annons

I hemmamötet med tabelljumbon Espanyol, som inte har vunnit en enda match i den spanska högstaligan, räddade de sitt CD Tacón från en smärtsam förlust – som hade inneburit att nykomlingen hamnat allt närmare nedflyttningsstriden.

Först kvitterade Jakobsson till 1–1 i den 50:e minuten, och gjorde därmed mål för tredje matchen i rad, efter att Madridklubben gått till halvtidsvila i underläge.

20 minuter senare var det Asllanis tur att sätta bollen i nät – ett mål som blev matchavgörande och skickar upp Tacón på säker mark i tabellen.

Laget, som nästa säsong blir Real Madrids officiella damlag, ligger nu på elfte plats i La Liga, fem poäng från nedflyttningsplats.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons