Annons

Svensson val: Stannar i mästarklubben

Mittfältaren missar paraden i Seattle.
Men Gustav Svensson är ändå glad: Han har skrivit på ett ettårskontrakt med mästarklubben i MLS.
Fotboll • Publicerad 13 november 2019
Gustav Svensson fortsätter i Seattle.
Gustav Svensson fortsätter i Seattle.Foto: Janerik Henriksson/TT

I helgen låg Gustav Svensson bakom två av målen i MLS-finalen mot Toronto. Prestationen av den svenske landslagsmittfältaren resulterade i en 3–1-seger – och att Seattle till slut fick jubla över ligasegern.

– Det stora firande och festen är i dag (onsdagen), då det är parad runt hela Seattle. Den missar jag tyvärr men samtidigt är jag här och jag är väldigt glad för att vara här, och förhoppningsvis kan vi fira också, säger han.

Blåvitt får vänta

Annons

Och visst kan det bli så.

För vid svensk seger mot Rumänien säkras nämligen EM-spel 2020. Vid oavgjort räcker tre poäng i sista matchen mot Färöarna men vid förlust mot Rumänien har Sverige inte längre avgörandet i egna händer.

Vilket scenario som blir verklighet bestäms först på fredag respektive måndag.

Men den 32-årige mittfältaren hade redan nu alla anledningar att le lite extra.

Svensson har bestämt sig för att stanna i Seattle.

Ett beslut som betyder att IFK Göteborg får vänta ytterligare på en eventuell hemkomst.

– Det har var mycket fram och tillbaka, många tankar fram och tillbaka. Det har varit allt från att jag i somras tänkte flytta hem till Göteborg och köra mina sista säsonger i Sverige och i Blåvitt men ju längre året har gått har tankarna mer gått mot att jag stannar kvar. Mycket för att Seattle har visat framfötterna och verkligen velat ha kvar mig, säger han.

"Ung och fräsch"

Gustav Svensson utesluter dock inte att han vänder hem till Göteborg i framtiden.

– Jag är väldigt ung och fräsch. Herregud. Jag har många år kvar, säger han.

– Jag hade tankar i somras att jag skulle flytta hem men nu blev det inte så utav många anledningar. Jag är glad och stolt över att vara kvar i Seattle och vi trivs bra och klubben tror stenhårt på mig.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons