Annons

Taxiresor räddas åt elever

Hässleholms taxi meddelade under torsdagen att man inte längre skulle kunna köra elever, på grund av konkurs. Nu har kommunen gjort klart med ett nytt bolag, som kan köra de cirka 50 barnen.
Hässleholm • Publicerad 6 december 2019
Skolskjutsen fick en snabb lösning när Gudmundssons taxi klev in.
Skolskjutsen fick en snabb lösning när Gudmundssons taxi klev in.Foto: Anna Sjödin

Under fredagseftermiddagen stod det klart att Taxicentralen i Åhus/ Gudmundssons taxi kommit överens med kommunen om att ta över skolskjuts efter konkursande Hässleholms taxi.

– Hässleholms kommun har kommit överens med Taxicentralen i Åhus om att från 9 december 2019 ta över de skolskjutsar som fram till idag har körts av Hässleholms taxi, skriver förvaltningschef Rolf Bengtsson (barn- och utbildningsförvaltningen).

Annons

Det medför att de elever som hittills har blivit hämtade av Hässleholms taxi på måndag morgon blir hämtade av Taxicentralen i Åhus/Gudmundssons taxi, enligt ordinarie tidtabell, om inte direkt kontakt har tagits med berörda vårdnadshavare om tidtabellen.

Ett 50-tal barn är berörda.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons