Annons

Tidning: Johnson möter EU-ledare på måndag

Storbritannien • Publicerad 13 oktober 2019
Boris Johnson.
Boris Johnson.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kommer att prata med Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president Emmanuel Macron och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker på måndag.

Det rapporterar Sunday Times, och hänvisar till en källa med insyn.

Annons

Johnsons syfte med mötet ska vara att erbjuda de tre ledarna valet att antingen hjälpa honom att få igenom ett nytt avtal om EU-utträde, eller att enas om vad som beskrivs som en snällare version av en brexit utan avtal.

En källa vid Johnsons kansli uppger för BBC att Storbritannien är långt ifrån att få till ett slutgiltigt brexitavtal och att de kommande dagarna blir avgörande om man kommer att lyckas.

Förhandlare från EU och Storbritannien är i intensiva överläggnigar i helgen, för att se om man kan enas om en väg framåt mot ett avtal.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons