Annons

Tigerhaj fångad vid populär badstrand

Australien • Publicerad 23 april 2019
Tigerhajar är vanliga utanför Australiens kust. Detta exemplar återfinns dock i ett akvarium i Filippinerna. Arkivbild.
Tigerhajar är vanliga utanför Australiens kust. Detta exemplar återfinns dock i ett akvarium i Filippinerna. Arkivbild.Foto: PAT ROQUE

En 2,5 meter lång tigerhaj har fångats utanför den populära badstranden Dee why beach i Sydney i Australien, skriver . Infångandet sker efter att en serie hajattacker mot människor har skett i landet.

Hajen kunde fås på kroken genom en ny teknik, som innebär att två linor spänns fast i en flytande tunna – den ena angörs i ett ankare på havsbotten, medan den andra änden riggas med ett bete. Fällan ska användas för att hindra hajarna från att simma för nära land, och när de fångats förs de ut på djupare vatten.

Annons

I fjol blev 27 personer bitna av hajar i Australien och en 33-årig man avled efter en hajattack vid Stora barriärrevet i november. En vuxen kvinna och en tolvårig flicka blev i september allvarligt bitna av hajar inom loppet av 24 timmar utanför Queenslands kust.

Rättad: I en tidigare version bifogades en bild som inte föreställde en tigerhaj.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons