Nyheter

Tiotusentals uppmanas till sen semester 2020

Trafik (TT) Artikeln publicerades
Ett ordentligt tågstopp är planerat i Skåne i slutet av nästa sommar. Arkivbild.
Foto: Junge, Heiko
Ett ordentligt tågstopp är planerat i Skåne i slutet av nästa sommar. Arkivbild.

Trafikverket håller på att byta från dubbelspår till fyrspår på en sträcka mellan Malmö och Lund. Än så länge har det inte påverkat trafiken nämnvärt, men 22-27 augusti nästa år stoppas all tågtrafik mellan Malmö och Lund. Dagligen reser uppemot 60 000 resenärer på sträckan, skriver Sydsvenskan.

Tågstoppet förväntas leda till mycket trafik på E6 och E22, samt trångt på ersättningsbussarna. Om alla resenärerna tar bussen behövs minst tusen extra bussturer dagligen. Skånetrafiken säger sig inte ha något problem att få fram så många bussar, men det blir svårare att hitta tillräckligt med chaufförer. Därför uppmanas nu resenärerna att om möjligt jobba hemma eller ta semester den veckan.

- Om vi uppmanar tågresenärer att åka bil korkar vägarna igen. Dessutom räcker inte bussarna. Därför måste vi be resenärerna att i görligaste mån stanna hemma, säger Thomas Hallgren, projektledare på Trafikverket.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.