Annons
Nyheter

Snustjuvar fastnade på motorvägen

Tjuvar slog till mot en bensinstation i Vellinge på söndagseftermiddagen. En stund senare kunde de gripas på E 6 mellan Vellinge och Malmö. Trion sitter nu anhållna.
Vellinge • Publicerad 17 december 2017 • Uppdaterad 18 december 2017
En polispatrull stoppade tre personer i en bil på E 6 mellan Vellinge och Malmö. Trion är misstänkta för stöld.
En polispatrull stoppade tre personer i en bil på E 6 mellan Vellinge och Malmö. Trion är misstänkta för stöld.Foto: Läsarbild, Kevin Zirblom

Det var vid 17-tiden på söndagen som polisen kallades till en bensinstation på Falsterbovägen i Vellinge. Flera personer uppgavs ha hoppat över disken i butiken och stulit snus.

Enligt polisens uppgifter ska tjuvarna ha ingått i ett sällskap bestående av två vuxna män, en vuxen kvinna och två barn. Tjuvarna lämnade brottsplatsen i en bil.

Annons

Vid 17.40-tiden upptäckte förbipasserande bilister på E 6 ett sällskap som gick längs motorvägen mellan Vellinge och Malmö. Polisen larmades till platsen.

Personerna i sällskapet uppgav att de hade fått problem med sin bil. Polisen kunde snabbt konstatera att personerna stämde överens med beskrivningen på de misstänkta tjuvarna på bensinmacken.

De tre vuxna greps misstänkta för stöld och fördes till polisstationen i Ystad. Barnen lämnades över till släktingar, uppger polisen.

Under måndagsnatten anhölls de två männen och kvinnan, efter förhör.

Det är i nuläget oklart hur mycket snus som stulits.

Niklas Steuernagel
Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons