Annons
Nyheter

Tonåringar anhållna för mordförberedelse

Tre 15-åriga pojkar har anhållits som misstänkta för förberedelse till mord. Bakgrunden är hot som riktats mot skollokaler i Bunkeflostrand i Malmö.
Brott • Publicerad 23 maj 2018
"De sammantagna uppgifterna som vi har fått har gjort att vi gör bedömningen att det här ska rubriceras som förberedelse till mord", säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford. Arkivbild.
"De sammantagna uppgifterna som vi har fått har gjort att vi gör bedömningen att det här ska rubriceras som förberedelse till mord", säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford. Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford vill inte gå närmare in på innebörden av hoten, men uppger att det handlar om olika hot om ett allvarligt brott. Polisen undersökte uppgifterna om hot under tisdagskvällen och det resulterade sedan i att de tre pojkarna först anhölls i sin frånvaro och senare greps.

– Hur de här hoten har framförts, det går jag inte in på. De sammantagna uppgifterna som vi har fått har gjort att vi gör bedömningen att det här ska rubriceras som förberedelse till mord, säger hon till TT.

Hoten, som riktades mot Bergaskolans tillfälliga lokaler på Sundsbroskolan i Bunkeflostrand, är avvärjda och skolan är öppen, skriver Sydsvenskan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons