Annons

Tonåringarnas klotterturné slutar i rätten

Brott • Publicerad 10 april 2019
Två tonåringar gjorde en räd genom ett mindre samhälle i Skaraborg och klottrade på väggar, bilar, elskåp, soptunnor och garageportar. Arkivbild.
Två tonåringar gjorde en räd genom ett mindre samhälle i Skaraborg och klottrade på väggar, bilar, elskåp, soptunnor och garageportar. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Det var dagen före nyårsafton. Två tonåringar gjorde en nattlig räd genom ett mindre samhälle i Skaraborg och klottrade på väggar, bilar, elskåp, soptunnor och garageportar. När natten var över hade de orsakat skador för över 60 000 kronor. Bland de drabbade fanns skolor och idrottsklubbar.

Det rör sig om en myndig man och en något yngre pojke. De åtalas nu för elva fall av skadegörelse. Alla utförda samma natt. De två tonåringarna har kunnat knytas till brotten bland annat genom sina mobiltelefoner. I åtalet riktas skadeståndkraven också mot den yngres vårdnadshavare, eftersom pojken inte är myndig.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons