Annons

Tränaren om Zlatan: "Är en gåva från Gud"

Zlatan Ibrahimovic lyfter Milan.
Tränaren Stefano Pioli kan inte nog lovorda svenskens betydelse för laget.
Fotboll • Publicerad 18 januari 2020
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.Foto: Spada/AP/TT

Milan har inte haft sin bästa säsong. Den italienska fotbollsklubben ligger på tionde plats i tabellen, men har inte förlorat en match sedan Zlatan Ibrahimovic återvände till Milano. Svensken spelade inte i cupmötet med Spal (seger 3–0) men har lyft laget offensivt i de två ligamatcher han hunnit spela.

Efter målet mot Cagliari hyllades anfallaren stort i både italiensk press och av Milantränaren Stefano Pioli och inför hemmamötet med Ken Semas Udinese på söndag fortsätter Pioli att prata om en "Zlatan-effekt".

"Otroligt viktig"

Annons

– Han är inte här bara för att han är en ikon, han är otroligt viktig för laget både på och utanför planen. Särskilt för sin professionella attityd i omklädningsrummet, säger tränaren enligt Expressen.

– Han är en gåva från Gud till oss, han visar varje dag vad det innebär att vara en vinnare.

"Ibra", som har kontrakt säsongen ut med möjlighet till ytterligare ett år, har själv sagt att han ska försöka hjälpa till på alla sätt han kan och har visat gamla goda ledaregenskaper i en trupp som kämpat med självförtroendet.

Avståndet upp till serieledande Juventus är 23 poäng efter 19 matcher.

"Måste höja ribban"

– Om vi vill ta mer poäng än vi gjort hittills måste vi höja ribban, och det är precis vad Zlatan gör, säger Pioli och fortsätter:

– När Zlatan tränar och spelar är han väldigt engagerad, han höjer nivån på både träningarna och i matcherna. Det är hans inställning som gör att intensiteten höjs med honom i laget.

Pioli menar också att 38-åringen, som inte spelade fotboll i november eller december, hela tiden tar kliv framåt.

– Zlatan blir bättre och bättre. Om han fortsätter träna konsekvent kommer han snart vara på toppen av sin förmåga.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons