Annons

Tre omkomna efter våldsam tornado i USA

Minst tre personer har omkommit efter det att en tornado dragit fram i delstaten Missouri i centrala USA.
Samtliga dödsfall inträffade i Golden City i delstatens sydvästra hörn och i grannstaden Carl Junction ska flera personer även vara skadade.
USA • Publicerad 23 maj 2019
Även i Oklahoma har en tornado orsakat förödelse. I Peggs har den kraftiga virvelvinden kastat ut en kvinnas tillhörigheter från ett förråd.
Även i Oklahoma har en tornado orsakat förödelse. I Peggs har den kraftiga virvelvinden kastat ut en kvinnas tillhörigheter från ett förråd.Foto: Mike Simons/AP

I delstatens huvudstad Jefferson City har myndigheter uppmanat invånarna att stanna inomhus i samband med att ovädret med regn och kraftiga vindar drabbat staden. På bilder från sociala medier syns fallna träd och elledningar i ovädrets spår.

"Våldsam tornado bekräftad – ta skydd nu", twittrar vädermyndigheten NWS.

Annons

Flera människor rapporteras skadade i staden, som har runt 40 000 invånare, men det finns inga uppgifter om att någon har omkommit där.

"Stora tornador i delstaten i kväll, bland annat i Jefferson City. Vi är okej men ber för de som inte kommer loss", twittrar guvernören Mike Parson, som lägger till att lokala räddningsarbetare jobbar i området.

En tornadovarning gäller alltjämnt under torsdagsmorgonen lokal tid. I Tulsa, på andra sidan gränsen till delstaten Oklahoma, uppmanas boende nära en damm att lämna sina hem på grund av översvämningsrisk.

Myndigheterna varnar för plötsliga översvämningar efter de kraftiga regnen. Runt 3 500 människor uppges vara utan ström.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons