Annons

Trotjänare matchvinnare i bottenmötet

Christer Gustafsson har åkt in och ut ur Sirius startelva den här fotbollssäsongen. På fredagen avgjorde han det ångestladdade allsvenska bottenmötet mot Falkenberg.
Fotboll • Publicerad 13 september 2019
Siriusjubel efter att Christer Gustafsson, till höger, gjort 1-0 under fredagens allsvenska fotbollsmatch mellan Sirius och Falkenberg.
Siriusjubel efter att Christer Gustafsson, till höger, gjort 1-0 under fredagens allsvenska fotbollsmatch mellan Sirius och Falkenberg.Foto: Anders Wiklund/TT

Sirius hade inför matchen mot Falkenberg bara tagit poäng i tre av säsongens hemmamatcher: två vinster i april respektive maj samt ett kryss i början av juli.

Falkenberg hade å sin sida inte vunnit en enda bortamatch i år och det blev ingen vinst nu heller. Det satte Uppsalalagets trotjänare Christer Gustafsson stopp för med – aningen oväntat – mål för tredje matchen i rad.

Annons

– Jag minns inte när det hände senast, kanske när jag var yngre? Men jag har följt med mer i boxen nu, vågat följa med och avsluta anfallen, säger Christer Gustafsson.

Lagkamraten Philip Haglund var minst sagt nöjd med Gustafssons insats.

– "CG" var fantastisk i dag och Lukas (Jonsson, målvakten) gjorde också en tokmatch. Det är ofta individuella prestationer som avgör, nu stod de för det och det behövdes, säger Philip Haglund.

"Fansen älskar honom"

Förra året gjorde Christer Gustafsson bara tre mål på 23 allsvenska matcher. Att han nu har gjort mål tre matcher i rad – det första som inhoppare och de två senaste efter att ha fått chansen i startelvan – har lyft humöret i hela laget.

– Oavsett om han är i startelvan eller på bänken så är det fortfarande samma ”CG”. Det är väl det som är grejen med honom. Han är extremt lojal, gör alltid det bästa för truppen, håller alltid huvudet högt och stöttar alla i laget. Är det någon som har Siriushjärta så är det han. Vilka matcher han har gjort nu, det märks att fansen älskar honom också, säger Philip Haglund.

Fredagskvällens mål mot Falkenberg kom en halvtimme in i matchen när just Haglund skarvade en boll i sidled samtidigt som Christer Gustafsson kom löpande och med en perfekt träff skickade bollen rätt upp i krysset.

– Den satt fint. En perfekt träff, en sådan som inte känns och inte hörs men det smäller när den sitter i nätet, säger Gustafsson.

Tuffa matcher väntar

TT: Hur har du hållit humöret uppe när du har åkt jojo mellan bänken och startelvan?

– Det är klart att det är jobbigt att sitta på bänken men spelar man i ett allsvenskt lag så kan man inte förvänta sig att få spela. När man väl får göra det får man se till att ta chansen.

Segern mot Falkenberg innebär att Sirius just nu har sex poäng ner till kvalplats. I de två kommande omgångarna väntar dock tufft motstånd, IFK Göteborg borta följt av Hammarby hemma.

Annons

Den där sköna luckan ner mot streckstriden riskerar med andra ord att täppas till igen innan Sirius avslutar serien med fem matcher mot lag från nedre halvan.

– Vi måste slå bottenlagen, det är de matcherna som är viktiga nu men vi kan slå alla lag. Vi slog ju ”Peking” (IFK Norrköping) och det är inte omöjligt att slå ”Blåvitt” (IFK Göteborg). Vi vet att de är skickliga hemma men det är allsvenskan vi spelar i. Det är inte Barcelona vi ska möta och i dagsläget kan vi slå alla lag, det är ett jäkla gott go i laget just nu, säger Christer Gustafsson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons