Tufft läge för svensklaget

Fotboll • Publicerad 21 augusti 2019
Steget efter. Marcus Berg kommer till det korta när han försöker sno bollen från Kostas Tsimikas i Olympiakos.Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT

Svensklaget Krasnodar föll med hemska 0–4 borta mot Olympiakos i den första playoffmatchen i Champions League-kvalet. Kristoffer Olssons och Marcus Bergs ryska fotbollsklubb släppte in tre mål de sista tolv minuterna av matchen och har ett näst intill hopplöst läge inför returen på hemmaplan nästa vecka.

Två av de tre sista målen kom från inhopparen Lazar Randelovic som byttes in med kvarten kvar och gjorde 2–0 i 75:e och 3–0 i 85:e minuten. Miguel Angel Guerrero hade gett grekerna ledningen med 1–0 efter en halvtimme.

Marcus Berg hade ett bra läge vid 0–1-underläge, men hans skott gick precis utanför. Berg byttes ut i 69:e minuten medan Kristoffer Olsson började på bänken, men byttes in redan efter 25 minuter efter en skada. Viktor Claesson är fortfarande borta efter knäskadan han ådrog sig i Sveriges EM-kvalmöte med Spanien i Madrid.

Norska Rosenborg har också ett tufft läge efter 0–2-förlust borta mot Dinamo Zagreb.

Segrarna i playoffomgången tar sig in i gruppspelet i Champions League medan förlorarna får trösta sig med gruppspel i Europa League.