Annons

Tunisisk presidentkandidat vägrar äta

Tunisien • Publicerad 12 september 2019
Den tunisiske presidentkandidaten Nabil Karoui, som sitter fängslad för misstänkt skattebrott, hungerstrejkar. Presidentvalet i Tunisien hålls på söndag.
Den tunisiske presidentkandidaten Nabil Karoui, som sitter fängslad för misstänkt skattebrott, hungerstrejkar. Presidentvalet i Tunisien hålls på söndag.Foto: Hassene Dridi/AP/TT

Den fängslade tunisiske mediemogulen och kandidaten Nabil Karoui hungerstrejkar i protest mot att han inte får rösta i söndagens presidentval. Karoui är en av 26 personer som vill bli ny president, varav premiärminister Youssef Chahed är favorit.

Karoui äger tv-bolaget Nesma. Han greps för tre veckor sedan, anklagad för skatteflykt och pengatvätt. Hans advokat säger att den 56-årige kandidaten "inledde den icke tidsbegränsade hungerstrejken på onsdagen". Myndigheter ville inte kommentera uppgiften.

Annons

Valet hålls sedan den 92-årige presidenten Beji Caid Essebsi avlidit efter en kort tids sjukdom i slutet av juli.

Tunisien anses vara det enda land som sett politiska framsteg efter den så kallade arabiska våren 2010–2011. Men besvikelse över det politiska styret och bristande ekonomiska framsteg växer.

Rättad: I en tidigare version blev förre presidenten Beji Caid Essebsis namn fel.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons