Nyheter

Två bilar i krock – en person skadad

Bromölla Artikeln publicerades
Bilen som en person fick klippas ut från. 5 bilder
Foto:Jens Christian
Bilen som en person fick klippas ut från.

Två personbilar uppges ha krockat i Bromölla på natten till lördagen.

En person är skadad, uppger räddningstjänsten.

Larmet om händelsen på Kristianstadsvägen kom klockan 00.54. Räddningstjänstpersonal från Bromölla och Näsum, polis samt ambulans skickades till platsen.

Enligt räddningstjänsten satt en person kvar i den ena bilen och hade nacksmärtor. Biltaket har klippts bort då dörren inte kunde öppnas. Den skadade personen har lyfts ur och har avförts till sjukhus.

– En bil har kört om en annan och touchat i, säger Anders Olofsson, vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten i Kristianstad.

– Det har varit kraftig smäll, det verkar som att de har varit inne i räcket också. Det är mycket skräp på vägen, så jag tror att det kommer bli mycket efterarbete, säger frilansfotograf på plats.

De som färdades i den andra bilen, två personer enligt uppgift, ska ha stuckit från platsen där det är en lång raksträcka.

Vägen är avstängd medan arbetet pågår. Polis dirigerar om trafiken.

Trafikverket rekommenderar trafikanter att välja E22 mellan trafikplatserna Gualöv och Bromölla.

– Det håller på och sopar upp, säger Anders Olofsson strax före klockan 02.

Strax före klockan 02.30 meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet på platsen igen.

Efter hundspårning i området kunde polis senare gripa två personer som misstänks ha avvikit från platsen. Man misstänker rattfylleri.

– Vi kan i nuläget inte säkra vem som har kört. Vi har säkrat spår från förarplatsen, så får det visa sig vem som körde sedan, säger Mikael Persson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.